به گزارش پایگاه خبری بورس پرس:

محمود علیزاده درباره روش محاسبه مالیات برخانه‌های خالی گفت : مالیات برمبنای ارزش اجاره محاسبه و مطالبه می‌شود. بدین شکل که اگر ارزش اجاره یک واحد براساس متراژ ، ماهیانه به طور مثال هزار واحد باشد، با دوازده ماه ارزش اجاره‌ا ، دوازده هزار واحد ارزش اجاری یکساله می‌شود.

وی ادامه داد: برای دریافت مالیات بر اجاره از این دوازده هزار واحد باید ۲۵ درصد (معادل ۳۰۰۰ واحد) به عنوان هزینه استحلاک کسر شود و مابقی درآمد مشمول مالیات اجاره می‌شود. درآمد مشمول مالیات اجاره را براساس نرخ ماده ۱۳۱ و باتوجه به رقمی که در آن طبقه قرار می‌گیرد، مالیات اجاره آن محاسبه می‌شود.

جدول ضریب مالیات براجاره سالانه مطابق ماده ۱۳۱ مالیاتهای مستقیم

ضریب مالیاتی 

میزان درآمد مشمول 

15 درصد 

 تا 500،000،000 ریال

20 درصد 

بین 500،000،000 تا 1،000،000،000 ریال 

25 درصد 

بیشتر از 1،000،000،000 ریال

این مقام مسئول افزود: مالیات برخانه خالی در سال دوم ۵۰ درصد (۱۱۲۵ واحد) ارزش مالیات اجاره و در سال سوم کل این رقم ارزش (۲۲۵۰ واحد) و در سال چهارم به بعد ، ۱.۵ برابر رقم مالیات براجاره (معادل ۳۳۷۵ واحد) است . اگر ملک کم‌تر از ۱۵۰ متر در شهرهای بزرگ و ۱۲۰ متر در سایر شهرها باشد و به اجاره واگذار شده باشد، مشمول مالیات اجاره نمی‌شود و معاف از مالیات اجاره می‌شود اما همین واحد مسکونی اگر خالی بماند از سال دوم مشمول مالیات برخانه خالی با محاسبه مالیات اجاره می‌شود.

محمود زاده تاکید کرد: به محض دسترسی به اطلاعات مندرج در سامانه املاک برای رسیدن به خانه های مسکونی خالی از سکنه ، سریعاً و طی سه هفته آینده اقدام به صدور برگه تشخیص برای خانه‌های خالی خواهد شد و با اطلاعات دزافتی از مالک ، برای مطالبه مالیات اقدام خواهد شد.

به گفته وی برای دریافت مالیات از زمین های خالی نیز هیچ گونه مفر قانونی نیست و نیازمند قوانین و مقررات است.